Skip to content

Auteur

Mark Tigchelaar is bestseller auteur. Hij schreef zes boeken over het brein en focus. In Nederland zijn daar meer dan 260.000 exemplaren van verkocht. En zijn boeken zijn vertaald in vier talen. Het bekendste boek is  ‘Focus AAN/UIT’, daar zijn in Nederland meer dan 100.000 exemplaren van verkocht.

Focus AAN/UIT

(al meer dan 100.000 exemplaren van verkocht)

Afdwalen tijdens gesprekken, aan het einde van de pagina erachter komen dat je eigenlijk geen idee meer hebt waar de tekst over ging en moeite met in slaap vallen omdat je hoofd blijft doortollen. Wanneer we geen grip op onze aandacht hebben, waaien we met alle winden mee, kost het meer tijd om ons werk te doen en neemt de stress toe. Op de lange termijn vergroot het zelfs de kans op een burn-out.

Aan de hand van nieuw wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit de praktijk ontdek je hoe we weer grip op onze focus krijgen. Het effect is dat we weerbaarder tegen stress worden, productiever zijn en meer aanwezig zijn in het hier en nu. Rust, overzicht en controle.

Focus Bites

Hier vind je een verzameling van praktische life hacks om je focus te bewaren. Hapklare hoofdstukken waarin steeds een wetenschappelijk onderzoek wordt vertaald naar de praktijk en waarbij de antwoorden op sommige vragen je zullen verbazen. Voor iedereen die meer gedaan wil krijgen in een wereld vol afleiding.

Lezen, weten en niet vergeten

Hoe ga je om met informatie? Hoe zorg je ervoor dat het makkelijker wordt om informatie te verwerken? Hoe zorg je ervoor dat het minder inspanning en vooral ook minder tijd kost om alle informatie te lezen en te onthouden? En hoe blijf je geconcentreerd in een drukke omgeving? Mark Tigchelaar beschrijft in Lezen, weten en niet vergeten een baanbrekende methode om dit voor elkaar te krijgen. De methode bestaat uit acht principes gebaseerd op revolutionair wetenschappelijk onderzoek naar de werking van onze hersenen. Door de praktische aanpak is het geschikt voor iedereen die te maken heeft met veel informatie.

Haal meer uit je hersenen

Hoe kun je een boek in de helft van de tijd lezen, maar met een beter tekstbegrip? Hoe kun je meer onthouden, en je hersenen tegelijkertijd rust gunnen? En hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je geconcentreerd blijft tijdens het opnemen en verwerken van informatie? Kortom, hoe verbeter je de werking van je hersenen?

Op een toegankelijke manier beschrijft Tigchelaar de resultaten van wetenschappelijk onderzoek en transponeert hij deze naar de praktijk. Haal meer uit je hersenen is een informatief, inventief en baanbrekend handboek voor iedereen die meer uit zijn hersenen wil halen.

Speed Reading

In Speed Reading laat Mark Tigchelaar zien hoe onze hersenen van nature informatie opnemen. Door gebruik te maken van deze wetmatigheden, kunnen we breinvriendelijker informatie opnemen, waardoor dit een stuk sneller en beter gaat.

Dit boek is verkocht aan de LOI en is om die reden niet in de winkel te verkrijgen.

Speed Learning

Hoe neem je teksten sneller tot je? Hoe onthoud je deze? En hoe raak je niet meer afgeleid? Kortom: hoe studeer je effectief? In Speed Learning laat Mark Tigchelaar een nieuwe manier van studeren zien. Het effect is dat studeren sneller, beter gaat en vooral ook een stuk makkelijk wordt.

Dit boek is verkocht aan de LOI en is om die reden niet in de winkel te verkrijgen.

Mark boeken als spreker?

Back To Top