Skip to content

Over Mark

Mark Tigchelaar (1984) studeerde neuropsychologie en is expert op het gebied van het brein, focus en vitaliteit. Hij schreef zes boeken over deze onderwerpen (welke zijn vertaald in vier talen). En met meer dan 110 lezingen per jaar is hij een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland.

Inspirerende spreker

20 jaar spreker
2 TEDx Talks gegeven
Gemiddelde beoordeling: 9,1

Bestseller auteur

6 boeken geschreven
Vertaald in 4 talen
> 260.000 exemplaren in Nederland

Deskundige voor media

Columnist
Podcast gast
Interviews (krant, radio, TV)

Traagste van de klas

“Ik had vroeger veel moeite met leren. Twee weken na mijn eindexamen werd duidelijk dat ik behoorlijk dyslectisch ben. Dat verklaarde een hoop, maar veranderde weinig. Ik wilde heel graag studeren, maar dat lukte mij niet. Ik besloot om mij te verdiepen in de werking van de hersenen. Mijn frustratie werd fascinatie.

Na verschillende wetenschappelijke studies over de hersenen te bestuderen, begreep ik hoe we sneller, beter en vooral makkelijker kunnen studeren. Ik paste mijn nieuwe studiemethode gelijk toe op mijn studie psychologie aan universiteit. Deze studie kon ik nu doen in slechts acht uur per week (normaal staat hier 40 uur voor). Er ging een wereld voor mij open. Mijn mede studenten werden hier ook enthousiast over en zo zijn de eerste trainingen ontstaan.

Alles draait om aandacht

“Het aantal afleidingen dat op ons afkomt is gigantisch toegenomen en dat heeft zijn weerslag op onze mentale gezondheid (stress). Ook maakt dit het lastiger om vooruit te komen.

Gemiddeld worden we zo’n 500 keer per dag onderbroken in wat we doen. Hierdoor werken we steeds meer gefragmenteerd en is het lastiger om de diepte in te duiken. Misschien ken je dat zelf ook: geleefd worden door de waan van de dag. Druk, maar niet productief. Dat is niet hoe het hoort.

Het is mijn missie om mensen te helpen de regie terug te pakken. Praktische tools, zodat we grip op afleiding hebben. Hierdoor kunnen we onze dag meer sturen en meer de diepte in duiken. Flow.

Het doel is rust, overzicht en controle. In een wereld die steeds sneller gaat is dat belangrijker dan ooit. Alles draait om aandacht.”

– Mark Tigchelaar

Anderen over Mark

“Een uiterst vriendelijke trainer, die goed luisterde en echt antwoord geeft op vragen. Vernieuwende inzichten en duidelijke tips.”

Irene Spierings
Advocaat

“Mark is een fantastische spreker. We huren hem elk jaar in. Elke keer is het een nieuw verhaal, afgestemd op wat er op dat moment speelt.”

Fleur van Geer
HR medewerker

“Mark Tigchelaar is de jongere versie van Erik Scherder. Enthousiast, veel kennis over het brein en weet dit op een leuke manier over te brengen op de deelnemers.”

Hans Petersen
HR manager

Organisaties die Mark inhuren

Mark boeken voor lezing of een interview?

Back To Top