Skip to content

Anderen over Mark

Ontzettend genoten van Mark’s lezing. Wat mij met name erg aansprak waren de persoonlijke verhalen en voorbeelden. Ook gaf de lezing me veel nieuwe inzichten en was het prettig om te volgen. Echt een aanrader als je meer gedaan wilt krijgen op een dag.
– Artjanna Hulsman-Harkhoe, zichtbaarheidsexpert

Mark is te gek: zijn gigantische kennis over focus en de hersenen deelt hij op zo’n enthousiaste en vlotte manier dat je geboeid blijft luisteren. Ik heb een paar trainingen van hem mogen bijwonen en ben groot fan van hoe hij alles doet. Razendknap hoe je zo’n gigantische nerd kan zijn, maar dat zo leuk en toegankelijk kan vertalen naar het publiek.
– Charlotte van ‘t Wout, ondernemer en business influencer

Mark is een zeer gedegen trainer, hij spreekt op een vloeiende goed te volgen snelheid en toon. Daarnaast activeert zijn enthousiasme in het te trainen onderwerp dat de cursist goed bij de les blijft. Oftewel, mocht je kans zien om één of meerdere lessen van Mark te volgen? DOEN!
– Ric Roggeveen, Commissioning Engineer Sr – RH Marine

Gebrek aan focus en te weinig aandacht zijn veelgehoorde klachten van ondernemers, managers én hun teamleden. Mark Tigchelaar geeft je niet alleen een complete serie met praktische tips, hij legt ook meteen de achterliggende ideeën uit.
Taco Oosterkamp, bestsellerauteur en businesscoach

In elk vakgebied zoek ik de beste van de besten op. Dé experts die met kop en schouders boven de rest uitsteken. Op het gebied van focus en productiviteit is Mark dat. Hij bezit de gave om zijn kennis te vertalen naar concrete tips die iedereen kan toepassen. Ik ben dol op deze lifehacks die het leven een stuk aangenamer maken. Wanneer je de tips uit zijn training toepast, krijg je meer gedaan, ervaar je meer voldoening en leef je simpelweg een gelukkiger leven.
Thijs Lindhout, 100% Inspiratie Podcast

Ik heb al vele cursussen en workshops gedaan, maar deze Masterclass van Mark Tigchelaar was een absolute TOPPER! De training was prima georganiseerd en Mark is een bekwaam en plezierige docent. Het geleerde is meteen toepasbaar, je merkt meteen resultaat en het is leuk om te doen.
– Willem Hoving, TMC Physics

Mark weet je aandacht moeiteloos vast te houden bij het fundamentele onderwerp ‘aandacht’. Goed onderbouwd en praktische training om meer uit je leven te halen.
Wouter de Jong, auteur van de bestseller Mindgym

Mark ‘walks the talk’. Hij is een scherpe reisleider in de zoektocht naar meer uit je hersenen halen. Heldere kaders vanuit de anatomie en de werking van het brein scheppen een stevig platform om de informatie prettig te laten landen. Mark begeleidt de groep sympathiek, vakkundig en met vaart.
– Atilla Mohiddin, zelfstandig trainer

Het hebben van focus gaat verder dan alleen veel gedaan krijgen op een dag. Focus geeft rust en leidt tot een fijner leven. Mark laat in zijn lezingen zien hoe focus en geluk met elkaar verbonden zijn en hoe we de dingen met meer aandacht kunnen doen.
– Sanny Verhoeven, ondernemer en YouTuber: Sanny zoekt geluk

Zijn boeken zijn verplicht leesvoer voor elke kenniswerker: de confrontatie en bewustwording van je eigen gebruiken en gedragen, in samen- hang met vriendelijke oplossingen om jezelf te verbeteren. Veel goede voorbeelden gecombineerd met een wetenschappelijke aanpak. Een heldere en verfrissende blik in de werkende wereld en de wijze hoe alles meer focus krijgt als je je ertoe aanzet. En niet onbelangrijk: zijn boeken lezen als een trein.
– Loes Grooten, hr-professional bij de Rabobank

Mark boeken voor lezing?

Mark is in staat je blijvend te boeien en anticipeert goed op vragen van deelnemers. Ondanks de grote groep van 60 personen voel je je persoonlijk gezien en aangesproken en dat maakt het prettig om een seminar bij te wonen van Mark.
– Annemieke Groeneveld, eigenaar

Mark laat zien hoe aannames over concentratie, lezen en onthouden ons van ons werk houden en hoe je met weinig inspanning veel meer gedaan krijgt. Voor iedereen die professioneel aandacht nodig heeft, is zijn boek een verrijking.
– Arjan Broere, master gtd-trainer

In zijn lezingen krijg je concrete tips, tools, en apps die je gelijk kunt inzetten.
Roeland Reinders, oprichter van Connecting Works

Mark helpt iedereen die graag met meer aandacht en effectief gebruik van tijd wil leren, lezen en werken. Met name ook aanbevelingswaardig voor studenten en middelbare scholieren; het helpt ze zeker bij het effectiever leren.
– Monique Bos-Wijers, docent Learning & Development in Organisations aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen

Een heel fijne manier van trainen: heldere uitleg, geen eindeloze powerpoints maar live schematische tekeningen (explanimation) en respectvolle omgang met alle deelnemers.
– Niels Duifhuizen

Om alles te weten over hoe je een productieve dag krijgt en voldaan naar huis gaat, hoef je alleen maar de focus keynote te volgen’
– Martijn Geerlings, head sales bij Optimizly

Ontzettend interessant om meer te leren hoe het brein werkt, en hoe je dit handig kunt inzetten om met minder energie meer te bereiken. Wie zou hier niet bij gebaat zijn?
– Esther Schnepper, advocaat-medeweker IP

Afgelopen week de training van Mark gevolgd. Mark ervaren als een prettige trainer die heel gemakkelijk met het onderwerp speelt en daarmee de boodschap goed neer kan zetten en resultaat kan boeken. Die dag was mij leessnelheid al 100% hoger. Mark, dank hiervoor.
– Koen Berghuis

De Focus aan/uit keynote doet wat het belooft. Als je hem gevolgd hebt, weet je beter waar je valkuilen liggen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je meer focus krijgt.
– Ann-Lynn Hamelink, eindredacteur bij rtlz

Mark geeft vol positieve energie de cursus. De lezing zat erg goed in elkaar. Ik vond dat er alleen wel iets meer aandacht besteed mocht worden aan mindmapping. De mogelijkheden die je krijgt om thuis nog te oefenen en leren dmv het online breinpakket zijn dan weer een hele goede aanvulling op de lezing waardoor je niets mist. Overal: Ik geef deze cursus + trainer een dikke
– Willjan Ten Broek, ondernemer

Mark boeken voor lezing?

Als je je verwachtingen keer tien doet, kom je in de buurt van de waarde die je uit zijn trainingen haalt.
– Klaas Kroezen, CEO bij wua!

Zijn keynote behandeld voor veel mensen herkenbare situatie: dat er zo veel in je hoofd zit dat je soms weinig meer uit je handen krijgt. Juist de herkenbaarheid én de toegankelijke manier waarop dit aan de orde gebracht wordt, maakt het geschikt voor veel mensen.
Henriette van Balkom, docent sph aan de Hogeschool Avans

Mark Tiggelaar legt op een leuke en toegankelijke manier uit hoe het komt dat we ons allemaal zo makkelijk laten afleiden door alles wat er om ons heen gebeurt en de associaties die ons eigen brein krijgt bij het opnemen van bepaalde informatie. Gelukkig zijn er effectieve methoden om meer regie te krijgen over je eigen brein. Dit boek biedt goede handvatten hiervoor.
– Tatiana van Lier, manager Communications and Stakeholder Management bij doen

We maken onszelf gek door altijd meer en harder te werken. Mark’s boek biedt praktische handvatten om deze vicieuze cirkel te door- breken en de kwaliteit van leven én werken te verbeteren!
– Astrid van Leeuwen, leading senior Operational Risk Management bij De Volksbank

Aan de hand van voorbeelden uit ons (werkende) leven vertelt Mark over de wetenschappelijke achtergrond van focus en concentratievermogen en wat je kunt doen om hier invloed op uit te oefenen. De perfecte balans tussen diepgang en toepasbaarheid.
– Willem van der Ree, manager bij kpn

Weer een dag voorbijgevlogen en weer nét niet gedaan wat je eigenlijk van plan was? Dan heb je zeker wat aan deze praktische training. Heldere voorbeelden en goede tips van Mark!
Eveline Welling, hr-adviseur bij Devhouse Spindle

Mark is een prettige trainer, die erg met ons mee heeft gedacht om de training aan te laten sluiten op onze medewerkers. Ook qua inplannen was hij erg flexibel. De training zelf is direct toepasbaar en praktisch. Veel oefeningen en interactief. Dit maakte dat de tijd voorbij vloog! Ik kan deze training zeker aanraden.
– Margo Steegeman

Door de enthousiaste manier van presenteren en de goede verdeling van de stof bleef je goed bij de les. Een goede combinatie van kennis overbrengen en meteen in praktijk brengen. Hierdoor is tevens meteen het resultaat van het toepassen van het geleerde zichtbaar. Dit stimuleert om hier thuis mee verder te gaan.
– Frans Brouwers, zelfstandig coach

Focus Management workshop bijgewoond die door Mark Tigchelaar werd gegeven. Was enorm inspirerend. Ben daardoor zelf een gecertificeerd trainer van de Focus Academy geworden en mag nu andere mensen trainen in dit fascinerende onderwerp.
– Vincent Heinink, senior manager BNP

Prettige en deskundige trainer die je weet en leert te focussen met behulp van wetenschappelijk onderbouwde theorie gekoppeld aan de praktijk. In de training gebruikt hij praktische oefeningen en leuke testjes.
– Corrie Voncken arbeidscoach en trainer

Mark boeken voor lezing?

Mark brengt de studenten in een actieve modus, waarin zij duidelijk op een enthousiaste manier wat leren! Wij hebben Mark meerdere keren ingehuurd voor het geven van een trainingen aan ongeveer 400 studenten.
– Hester Lents, docent Haagse Hogeschool

Heel heldere uiteenzetting door Mark, met veel direct toepasbare methodieken. De dag vloog voorbij en was tot op het einde goedgevuld met interessante en bruikbare informatie.
– Pablo Smet

Mark Tigchelaar heeft de training op een fantastische, begrijpelijke manier gegeven. Ik kreeg geen enkele keer het gevoel dat ik niet serieus genomen werd. De lesstof is heel goed weergegeven.
– Henny Groenewoud

Deze training sluit zeer goed aan bij de dagelijkse praktijk. Ik heb geleerd om veel bewuster om te gaan met afleidende prikkels (intern en extern). En om mijn energielekken te dichten. Dit helpt mij zeker om mijn werkzaamheden met meer focus te doen. Ervaren trainer.
– Susan van Gemeren.

Hele duidelijke uitleg en goede voorbeelden die erg herkenbaar waren. Ik vond het een leerzame cursus. Het leren snel lezen heeft echt gelijk al resultaat.Dus ik zeg doen die cursus!!!
– Erwin Terlouw, 2de lijn casemanager

Op vrijdag 1 juni in hartje Amsterdam een goede leerzame keynote gevolgd van Mark Tiggelaar. Het trainen van jouw brein is niet alleen nuttig maar ook leuk. Deze keynote is een aanrader.
– Mickel van Tilburg, directeur

Goede keynote met heel duidelijke uitleg en veel voorbeelden. Ook heel praktisch gericht. Veel ruimte voor vragen van de deelnemers. Heb het gevoel dat ik hier echt wel mee aan de slag kan.
– Linda Truyens, project medewerker

Mark Tigchelaar was gastspreker op ons jaarlijks event dat wij voor onze klanten organiseren. Ondanks dat er meer dan 200 mensen aanwezig waren, wist hij iedereen te raken met zijn boodschap. Fijn om naar te luisteren en prettig dat het ook een interactieve lezing was.
– Jeroen Beeks

Een leuke korte lezing waarin je simpele maar heel praktisch bruikbare kennis en vaardigheden op doet. Mark is een prettige trainer die alle ruimte geeft voor vragen uit de groep.
– Thelma Stobbelaar

Inmiddels meer dan een jaar geleden de keynote lezing gevolgd. Maak vandaag de dag nog steeds veelvuldig gebruik van de diverse geheugentechnieken. Mark Tigchelaar wist me op een enthousiaste wijze te inspireren en motiveren.
– Robbert Oomens

Mark boeken voor lezing?

Organisaties die Mark inhuren

Back To Top